Taxis tanfolyam, Taxis vizsga

Taxi gépkocsivezető vizsga akciós ára csak 91 400 Ft.

Jelentkezz most !   +36 20 944 9114


Következő tanfolyam kezdődik: 2024-07-15

A vizsga várható időpontja: 0000-00-00

A jelentkezés határideje:


A taxis vizsgát a 176/2015.(VII.7.) Korm.rendelet írja elő és szabályozza.
A taxis vizsga csak 5 évig érvényes. Következő 5 évre úgy lehet meghosszabbítani, hogy a lejáratkor továbbképzésen kell részt venni, és továbbképesítési taxis vizsgát kell tenni.

A továbbképesítési vizsga azokat a taxi gépkocsivezetőket is érinti, akik az új taxirendelet hatályba lépése előtt még a 89/1988.(XII.20.) MT rendelet alapján szerezték a taxis képesítést.


Taxis vizsgára felkészítő tanfolyamok folyamatosan kezdődnek Budapesten.
Iskolánk Budapest IX. kerületében jól megközelíthető, központi helyen található, közvetlenül a 3-as Metro Ecseri úti állomásánál.
A taxis gyakorlati vizsgákat helyben tartjuk havi rendszerességgel.
Cím: 1098 Budapest, Dési Huber u. 7.
A taxis tanfolyam résztvevői a sikeres vizsgákat követően iskolánkban átvehetik a taxis vizsgaigazolást (átfutási idő a vizsgát követően kb. 1-2 hét), amely alapján a taxis igazolvány kiváltható.

Taxis tanfolyam ára (alapképesítés): 44 000 Ft

Hatóság részére fizetendő díjak
  • Vizsgadíjak: 42 800 Ft
  • Taxis vizsgaigazolás kiállítás: 4 600 Ft
Az összes költség csak 91 400 Ft.

Taxis tanfolyam elvégzésének előfeltételei

További előfeltételek, amelyek már a taxi vezetéshez szükségesek

A tanfolyamot ezek nélkül is el lehet kezdeni, és a vizsgát is le lehet tenni, de a személytaxis szolgáltatási tevékenységet nélkülük nem lehet végezni.

Taxis vizsgaigazolás megszerzéséhez tanfolyami lehetőségek


Taxis tanfolyam tantárgyai - alapképesítés


A taxis vizsga menete - alapképesítés

A taxis vizsga elméleti és gyakorlati részből áll.
  1. Az elméleti vizsgák a KAV Közlekedési Alkalmassági és Vizsgaközpont által biztosított központi vizsga helyszínen kerülnek lebonylításra. A vizsgázóknak számítógépes elméleti vizsga keretében 2 db tesztvizsgát kell letenni. Az egyik teszt KRESZ, vezetéselmélet és hibaelhárítási kérdésekből áll, összesen 50 db kérdést tartalmaz. A kérdések között találhatók 1 pontot érő és vannak 3 pontot érő kérdések. Ha minden kérdésre jól válaszolsz, akkor összesen 70 pontot lehet elérni. A vizsga sikerességéhez legalább 63 pont szükséges, tehát összesen 7 hibapont lehetséges.A másik teszt a taxis szerződési feltételekkel, hatósági előírásokkal és utas-kommunikációval kapcsolatos kérdéseket tartalmaz, összesen 25 db kérdést. Itt minden kérdés 1 pontot ér, és a vizsga sikerességéhez maximum 5 hibapontot lehet ejteni.
  2. A tesztvizsgát szóbeli vizsga követi. A kihúzott tételen Helyismereti jártassággal és fedélzeti navigációs rendszerekkel kapcsolatos kérdések szerepelnek.
  3. A gyakorlati vizsga kiindulópontja a Majsai Autósiskola telephelye . A gyakorlati vizsga keretében egy személyszállítási fuvarfeladatot kell szimulálni. A vizsgabiztos lesz a taxi utasa, Őt kell az általa meghatározott úti célba elvinni. A vizsga közben a taxi tartozékok kezeléséről is számot kell adni. A vezetés közben a közlekedési szabályok maradéktalan betartása alapvető követelmény.

Taxis továbbképzési vizsga menete

A továbbképzési taxis tanfolyam hallgatóinak csak számítógépes elméleti vizsgán kell résztvenniük, amely a KAV Közlekedési Alkalmassági és Vizsgaközpont számítógépes vizsgatermében kerül lebonyolítása. A vizsga két témaköre: KRESZ és szerződési feltételek. A teszteken a hibahatárok megegyeznek az alapképesítési taxis vizsga tesztlapjainak hibahatáraival.

Taxis vizsga menete másik megyére kiterjesztés esetén

Gyakorlati vizsga keretében, személyszállítási fuvarfeladatot szimulálva a jármű szabályos, biztonságos vezetéséről, illetve a taxi tartozékok szakszerű kezeléséről, valamint a vizsgabiztos által meghatározott úti cél megtalálásából kell számot adnia.

Ugyanezt a vizsgafeladatot kell végrehajtani akkor is, ha valaki már rendelkezik személygépkocsis személyszállító (taxióra nélküli) végzettséggel, és ez mellé szeretné taxis igazolványt is.
A gyakorlati vizsga helyszíne, illetve kiindulópontja a Majsai Autósiskola telephelye.

Felkészülés a taxis vizsgára

Ne feledd !

Következő tanfolyam kezdődik: 2024-07-15

A vizsga várható időpontja: 0000-00-00

Jelentkezz most !   +36 20 944 9114Iskolánk központi helyen a 3-as Metro Ecseri úti állomásánál található.

Cím: 1098 Budapest, Dési Huber u. 7.Nagyobb térképre váltás


Ügyfélszolgálati nyitvatartás:
Jelentkezéskor hozd magaddal az alábbiakat:
  1. Személyi igazolvány
  2. Lakcímkártya
  3. Vezetői engedély


Fizetési lehetőségek: készpénz, vagy átutalás.

Átutalás esetén bankszámlaszám: 10102244-32041406-00000002

A közleménybe nevet kell beírni és azt, hogy Taxis-tanfolyam tanfolyam.